Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

ocet winny 70 ml
białe wino 70 ml
masło zimne
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

ryba

pstrąg 2 filetry
tymianek
sól
pieprz
masło klarowane

szpinak

szpinak baby Eisberg 1/2 opakowania
chili
sól do smaku
masło klarowane
czosnek 2 ząbki
pomidorki konfitowane 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc

Filet z pstrąga solimy , doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką . Smażymy na masełku klarowanym. Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.
Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane. Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.
Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.08.2016 19:47
Dobra ryba
atort111
atort111 09.03.2016 11:45
bardzo smacznie wgląda
olkaaa 06.03.2016 16:06
wygląda smakowicie
Magula 06.03.2016 14:42
wygląda apetycznie
Ania321 06.03.2016 11:34
coś pysznego :)
IKrakowianka 06.03.2016 11:11
super danie
sylwia_sl 06.03.2016 11:01
Na pewno wypróbuję ten przepis
Ewelina1991 06.03.2016 10:28
apetyczna rybka
IZABELA29 06.03.2016 09:59
pysznie wygląda
Maridka19 06.03.2016 09:17
Pysznie i zdrowo :)
Agnieszka-87-25 06.03.2016 09:14
dobre jedzenie
Krzysztof15 06.03.2016 08:25
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak