Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniakami i jajecznicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średnie sztuki
jajko 3 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
kwaśna śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżka
groszek zielony 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniakami i jajecznicą

Ziemniaki obieram i myjemy, kroimy w cienkie plastry. Na patelnie wrzucamy łyżkę masła i wbijamy jajka. Smażymy do połowy(ma by mało ścięta, lekko surową. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Nakładamy na wierzch jajecznicę. Posypujemy groszkiem i natką pietruszki. Polewamy całość śmietaną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 45 minut w 200 C termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.08.2013 08:46
Tak, lubię zapiekać różne smaki;)
SmacznaPyza 28.08.2013 22:33
chyba zrobiłabym trochę inaczej czyli roztrzepałabym jajka i polała nimi ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak