Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jaglanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1-1.5 zklanki
schab bez kości 3-4 plastry
cebula 1
papryka 1
kostka mięsna
groszek mrożony garść
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta
koncentrat pomidorowy łyżeczka
natka pietruszki
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jaglanka

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Dodać pokrojoną czerwoną paprykę i dusić na średnim ogniu. W tym czasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Zapiekanka jaglanka foto
2
Kostkę mięsna rozpuścić w ok. 300 ml wody. Bulionem zalać mięso. Dodać garść mrożonego groszku. Dusić pod przykryciem. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Pod koniec duszenia dorzucić natkę pietruszki. Ew. doprawić.
Krok 2 - Zapiekanka jaglanka foto
3
Naczynie wysmarować masłem. Wymieszać kaszę z sosem, i zapiec w 180 st. ok. 15 min.
Krok 3 - Zapiekanka jaglanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.08.2013 12:52
ciekawy pomysł
msmors 31.03.2013 20:16
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak