Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło klarowane 1 łyżka
ser mozzarella 1 kulka
sól do smaku
pieprz do smaku
surówki do smaku
majonez do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Bagietkę przecinamy wzdłuż.

Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka.

Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę po chwili pieczarki- dusimy, aż pieczarki i cebula zmiękną, a płyn z pieczarek wyparuje. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ser ścieramy na tarce.

Na bagietkę kładziemy usmażone pieczarki z cebulą, posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut (aż ser się rozpuści).

Podajemy z surówkami albo ketchupem, majonezem, sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 27.09.2013 19:53
pyszna jest
Róża1 26.09.2013 21:52
wyśmienita zapiekanka:-) , gratuluję najwyższej noty:-).
Agata
Agata 26.09.2013 10:19
ładnie wygląda:)
Konczi 26.09.2013 08:18
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak