Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane ćwiarki z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiarki z kurczka 4 szt
marchew 3 szt
seler 0,5 szt
masło
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 0,5 kg
woda 1 szkl
czosnek 3 ząbki
śmietana 12-procentowa 0,5 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane ćwiarki z kurczaka

Kroki postępowania

1
udka nacieramy przyprawami i pozostawiamy na ok 2 godz po tym czasie wkładmy do natartej masłem brytfanki i lekko mozemy zalac wodą i zapiekamy 20 min w piekarniku od czasu do czasu polewajac sokiem
Krok 1 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
2
w tym czasie obieramy marchew i selera i kroimy w kostkę
Krok 2 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
3
następnie obieramy ziemniaki i kroimy jak na frytki a cebule w kostkę
Krok 3 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
4
z kostki rosołowej i szkl wody oraz śmietany robimy sos
Krok 4 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
5
warzywa przekładamy do miesa i zalewamy sosem zapiekamy w piekarniku ok 35 min
Krok 5 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
6
od czasu do czasu mieszamy warzywa
Krok 6 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto
7
możemy podawac z surówka
Krok 7 - zapiekane ćwiarki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.09.2012 20:19
smakowite ćwiarteczki
V_kuchareczka 26.09.2012 20:15
ciekawy przepis
babajaga1969 26.09.2012 20:11
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak