Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana fasolka szparagowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gramów
masło 82% 100 gramów
ząbki czosnku 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
parmezan starty 40 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana fasolka szparagowa

Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.

Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.07.2019 10:32
apetycznie wygląda, wypróbuję ten sposób...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak