Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do grzybków marynowanych

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
ocet 10 % 1 szkl.
woda 2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4
pieprz ziarnisty kilka kulek
Gorczyca biała cała Prymat łyżeczka płaska
cukier 1 łyżeczka
sól łyżeczka płaska

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do grzybków marynowanych

Grzyby oczyścić. Umyć w osolonej wodzie. Włożyć do garnka zalać zimną wodą, osolić (szczypta soli). Jak się zagotują - zebrać pianę i gotować jeszcze 15 minut. Odcedzić.
Włożyć do słoików.
Składniki zalewy,zagotować.
Napełniać słoiki z grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 14.10.2013 15:14
Grzybki lubią moc ;)
SmacznaPyza 11.10.2013 15:29
mocna - dodaję więcej cukru żeby złagodzić kwaśność :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak