Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakręcone parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówka 2 szt
roszpunka 5-7 listków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
ser 1 plaster
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone parówki

Parówki nadziewamy na patyczek do szaszłyków tak by przechodził przez ich środek. Nożem nacinam od samego czubka parówki do dołu tworząc spirale. Nóż dochodzi do patyczka. Wkładam do garnka z wrzącą wodą i gotuję 5 minut. W tym czasie w miseczce mieszam ketchup z ziołami prowansalskimi, rysuję nim na talerzu serca. Parówkę za pomocą widelca ściągam z patyczka (lub jak ostygnie dłonią), zdobię ją roszpunką. Ser kroję w kwadraty i układam obok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak