Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowinka z kaszą jęczmienną perłową i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 gramów
czosnek 4 ząbki
kasza jęczmienna 1 woreczek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 4 łyżki
sól
bazylia świeża
masło klarowane 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
wołowina 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowinka z kaszą jęczmienną perłową i pieczarkami

1. Plastry z wołowiny (2 plastry po ok. 150 gramów)ponacinać i natrzeć olejem wymieszanym z pieprzem grubomielonym i cytrynowym i posiekanym czosnkiem. Tak przygotowane mięso położyć na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). Obsmażyć, a później dusić pod przykryciem (co jakiś czas dolewając wody) ok. 90-120 minut. Posolić przed podaniem
2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
3. Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć na 2 łyżkach masła klarowanego.
4. Wszystko ułożyć na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.01.2013 11:39
pyszne i zdrowe
Aleksandraa 28.01.2013 11:18
fajny przepis
mariola7 28.01.2013 10:58
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak