Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po burgundzku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
Cebulka złota marynowana Smak 3 łyżki
czosnek z chili 2 ząbki
boczek wędzony 100 g
olej 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 300 ml
wino czerwone wytrawne 300 ml
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po burgundzku

Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy na niej pokrojony boczek, po chwili dodajemy pokrojone marchewki i cebule. Smażymy kilka minut i przekładamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy wołowinę pokrojoną w kostkę. Podsmażone mięso dorzucamy do warzyw, dolewamy wino i bulion. Dusimy tak wszystko około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz złote cebulki. Najlepiej gulasz podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.10.2014 15:30
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak