Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe roladki z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 400 gram
seler naciowy 2 gałązki
cebula 1 szt
kiełbasa 20 dkg
Musztarda stołowa Prymat
sól
pieprz
woda 1/2 szkl
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe roladki z farszem

Kroki postępowania

1
Kiełbaskę, cebulę, seler kroimy na drobne kawałki, dodajemy 3 łyżki musztardy i mieszamy.
Krok 1 - Wołowe roladki z farszem foto
2
Mięso kroimy i rozbijamy na duży płat. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy farsz i zawijamy roladki.
Krok 2 - Wołowe roladki z farszem foto
3
Każda roladę opiekamy na patelni, zalewamy wodą i dusimy do miękkości ok 1 godz
Krok 3 - Wołowe roladki z farszem foto
4
Zimną wodę z mąką łączymy i wlewamy do naszych rolad. Sos doprawiamy do smaku. Najlepiej smakuje z surówką i śląskimi kluseczkami :) Smacznego
Krok 4 - Wołowe roladki z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 13.09.2014 20:47
smaczne mięso
berys18 13.09.2014 20:29
z wołowiny są najlepsze
ben-ka 13.09.2014 20:20
Coś innego,warto takie zrobić.
Bernadeta1 13.09.2014 18:37
lubię rolady z wołowiny i te na pewno bardzo by mi smakowały
Jadwiga/Jaga85 13.09.2014 18:21
Ciekawa propozycja!
adelajda 13.09.2014 16:44
Z selerem jeszcze nie jadłam :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak