Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
wołowina 40 dkg (duży plaster)
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda dijon 3 łyżeczki
mozzarella w kulce 150 g
natka pietruszki 1 garść
cebula 1/2 sztuki
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżeczka
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
ocet balsamiczny 3 łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Krok 1 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
2
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 2 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
3
Pieczoną paprykę, odsączony ser i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Do tego dodać posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
4
Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie.
Krok 4 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
5
Zwinąć w ścisłą roladę, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 5 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
6
Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z każdej strony przyprawą do mięs, polać octem balsamicznym. Mięso z każdej strony mocno zrumienić.
Krok 6 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
7
Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 7 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
8
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Gotową roladę kroić w plastry.
Krok 8 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2015 06:48
pomysł na farsz bardzo fajny
norweska20 01.08.2015 21:57
bardzo ciekawe nadzienie
Sroczka 31.07.2015 23:53
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Agnieszka-87-25 31.07.2015 14:39
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak