Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Witlinek z masłem i czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
masło
ząbki czosnku 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Witlinek z masłem i czosnkiem

Tuszę witlinka odmrażamy i posypujemy przyprawą do ryb. Pozostawiamy najlepiej na kilka godzin. Przed grillowaniem wkładamy w środek plasterek masła i obrany i spłaszczony ząbek czosnku. Zawijamy w folie aluminiową i grillujemy ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak