Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne ziemniaki z boczkiem.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
marchewka 3 szt
smalec 3 łyżeczki
sól
boczek wędzony 3 plastry
kiełki brokuła

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne ziemniaki z boczkiem.

Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych wydrążyć tunel w ziemniakach i obrać je.
Marchewki ostrugać i wsunąć w tunel. Czas gotowania marchewki i ziemniaków jest podobny. Można ugotować je razem w osolonej wodzie. Uważać ,żeby ziemniaczków nie rozgotować.
Wyjąć z wody ,ułożyć na kiełkach brokułu. Na każdy ziemniak nałożyć łyżeczkę smalczyku roślinnego z ziołami ogrodowymi. Podać z usmażonym na patelni grillowej plastrami boczku.
Tak przygotowany kartofel ,to już pommes (fr.ziemniak), który doda splendoru każdej potrawie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 24.02.2014 09:00
Bardzo mi się podoba. Dodam go do swoich 1000? potraw z ziemniaka.
patryska76 23.02.2014 16:21
Pyszne danie ;-)
Czyki 23.02.2014 16:08
Wygląda apetycznie:)
bazylka 23.02.2014 15:59
Super pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak