Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieżyczki z pieczarek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 10 szt.
mięso mielone 600 g,
podgrzybki 200 g,
jajko 1
bułka namoczona w mleku 1 szt,
sól i pieprz do smaku
przyprawy do smaku do mielonego

do panierowania;

jajko 2
oliwa 2 łyżki,
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia głębokiego,

Przepis i sposób przygotowania na: Wieżyczki z pieczarek

Pieczarki dokładnie oczyścić usunąć trzonki natomiast kapelusze zostawić. Dokładnie umyć, a następnie osuszyć.

Farsz mięsno - grzybowy;

Mięso mielone doprawić przyprawami, dodać obraną, pokrojoną drobno cebule oraz oczyszczone zmielone podgrzybki. Całość wymieszać z jajkiem oraz wcześniej namoczoną w mleku ale odciśniętą bułką. Farsz wkładać w kapelusz i przykrywać drugim kapeluszem.

Tak przygotowane wieżyczki z pieczarek panierować w rozmąconym jajku z dodatkiem oleju, następnie w bułce tartej.

Smażyć na głębokim tłuszczu.

Spożywać zaraz po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:27
Dobre są. Pycha.
jejkuchnia 13.09.2017 14:00
Uwielbiam pieczarki! To jedno z moich ulubionych warzyw. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak