Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna jesienna zupka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
seler 1/2 szt
fasolka szaragowa 1 garść
brukselka 20 dag
kalafior 1/2 szt
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
bulion 1 litr
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna jesienna zupka

Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 10 min. Następnie miksujemy ziemniaki. Dodajemy pokrojoną marchewkę i seler. Następnie dodajemy fasolkę brukselkę i różyczki kalafiora. Dolewamy przegotowanej wody i dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 15 min. Doprawiamy solą do smaku. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i robimy zasmażkę 2 stopnia. Wlewamy zasmażkę do zupy - mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 08.09.2013 11:26
super smaczna
everay 06.09.2013 17:27
uwielbiam takie zupki:)
Ania321 06.09.2013 12:01
pyszna zupka :)
probofka 06.09.2013 11:43
samo smaczne zdrówko
Piotr-21 06.09.2013 11:40
dobra zupka
Barbara/zuza22_85 06.09.2013 11:31
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak