Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierskie kluseczki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
twaróg 40 dag
wędzonka 10 dag
smalec 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierskie kluseczki z serem

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Z mąki, jajek i soli do smaku wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić dowolnie i podsuszyć.
Krok 1 - Węgierskie kluseczki z serem foto
2
Zagotować wodę w dużym garnku, dodać łyżkę smalcu (aby ciasto nie sklejało się) i wrzucić kluseczki. Po ugotowaniu wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym białym serem, papryką w proszku i podsmażoną wędzonką.
Krok 2 - Węgierskie kluseczki z serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak