Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zapiekanka naleśnikowa
Kroki postępowania
Żółtka jaj wymieszać z mlekiem, wodą gazowaną, mąką, olejem i solą do smaku i sporządzić ciasto naleśnikowe. Następnie usmażyć naleśniki na patelni.
mąka pszenna | 10 dag |
jajko | 2 szt |
mleko | 1/2 szklanki |
woda gazowana | 1/2 szklanki |
olej | 1/2 szklanki |
sól do smaku | |
serek homogenizowany | 140 gram |
cukier puder | 4 łyżki |
rodzynki | 2 łyżki |
orzechy włoskie | 2 łyżki/posiekane |
kakao | 2 łyżki |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: