Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,80 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
mąka pszenna panierka
oliwa 5 łyżek
cebula 2 szt
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Jabłka myjemy, kroimy na połowę a następnie w plastry. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy. Smażymy kilka minut, przekładamy do rondla. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę (idealnie sprawdza się czerwona), prószymy lekko kucharkiem, dusimy pod przykryciem do miękkości, przekładamy do jabłek. Umytą i oczyszczoną wątróbkę kroimy na kawałki, lekko doprawiamy kucharkiem, bardziej intensywnie curry, delikatnie panierujemy w bułce i dusimy porcjami na rozgrzanym oleju. Gotową przekłądamy do jabłek i cebulki. Całość mieszamy, można potrzymać 1-2 minuty razem na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak