Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vol-au-vent twarożkowo-szczypiorkowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
lub
Vol-au-vent gotowe 6 szt
szczypiorek usiekany 10 gr
rzodkiewka 1-2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
pomidorki koktajlowe 3 szt
twarożek 100 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Vol-au-vent twarożkowo-szczypiorkowy

Jeśli zakupiliście gotowe vol-au-vent to pomińcie punkt 1.
1.Z połowy ciasta francuskiego wyciąć krążki całe, z drugiej połowy krążki z "dziurką".Krążek z dziurką kłaść na krążek cały. Posmarować przy pomocy pędzelka mlekiem, ponakuwać środek widelcem. Tak przygotowane ciasto zapiec w 190 stopniach do zarumienienia. Ok 15 minut.
2.W miseczce wymieszać twarożek z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką pokrojoną w drobną kostkę,doprawić solą i pieprzem do smaku.
3.Każdy vol-au-vent nadziewać 1 łyżką pasty twarożkowej, przyozdobić połówką pomidorka koktailowego i szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.01.2014 15:32
super przekąska
alaaa 30.06.2013 22:25
pyszna przekąska na raz
Alex_M 22.05.2013 08:13
super przekaski!
Wojt@s
Wojt@s 20.05.2013 09:33
nieźle wygląda , muszę spróbować
mysza75 14.05.2013 12:19
Pyszne, i pięknie wyglądają
fotoviderek 12.05.2013 09:01
Śliczne są te Twoje danie. Gdy na nie patrzę, zaraz nabieram apetytu :)
Wiesława1 09.05.2013 08:37
świetny pomysł
Janina 09.05.2013 08:00
Super pyszne
msmors 09.05.2013 07:49
super przepis
Megg 08.05.2013 20:14
wspaniałe!!!!!!!!!!
Monika58 08.05.2013 19:55
pyszne z twarożkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak