Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Utopence

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 500g
woda 1,5 szkl
ocet 0,5 szkl
chili suszona szczypta
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ziele angielskie 4
cebula 1
czosnek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Utopence

Parówki obrać z osłonek, wrzucić na wrzątek na minutę, wyjąć, przestudzić i włożyć do słoika.
Cebulę obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać dodać resztę skladników, wodę i ocet i doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i odstawic na pół godziny. Zalewę wystudzić i zalać nią paróweczki ułożone w słoju.
Utopence wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni.

Pyszna przekąska i przegryzka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 03.03.2014 14:56
takich jeszcze nie jadłam
adelajda 02.03.2014 18:41
nie lubię parówek ale takie chętnie spróbuję :)
Ania84 02.03.2014 15:16
nie jadłam nigdy takich :)
AZgotuj 02.03.2014 15:09
Pierwszy raz słyszę, dzięki za naukę:)
Olga_SK 02.03.2014 14:51
Zawsze mnie fascynowały parówki w tej postaci :P Nigdy ich nie jadłam, ale zawsze zastanawiałam się, jak smakują. Aż chyba zrobię ;)
mufinka79 02.03.2014 14:30
Parówki konserwowe, takie chyba jak można kupić w sklepach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak