Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce z aromatyczną skorupką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźców z kurczaka 8
sól do smaku
płatków suszonych papryki 1 łyżka
suszonych pomidorów 1 łyżka
czerwonej ostrej czubrycy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce z aromatyczną skorupką

Udźce dokładnie umyć, posolić i chwilę masować. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub margaryną i ułożyć na jego dnie posolone udźce. Wierzch udźców obsypać przyprawami i tak przygotowane odstawić na dwie godziny. Po tym czasie naczynie zakryć pokrywką i wstawić je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze kolejne 20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby ze skóry zrobiła się skorupka. Gorące udźce podawać z dowolnymi dodatkami. takie udźce świetnie smakują także jako przekąska na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.07.2013 17:35
świetna nazwa i fajne się prezentują
Janina 01.07.2013 11:52
Smaczne jedzonko ;)
msmors 01.07.2013 11:43
bardzo smaczne
mufinka79 30.06.2013 22:45
bardzo apetyczne mięsko :)
aisoglam 30.06.2013 22:42
Apetycznie się prezentują :)
beniaminek 30.06.2013 22:37
fajne danie
migotka28 30.06.2013 22:31
smakowicie wyglądają w tym czerwonawym odcieniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak