Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pasternakiem i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
pasternak 2 szt
marchewka 1 szt
czosnek 3 szt
bulion wołowy 2 kostki
cebula 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
majeranek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej 2 łyżki
udka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pasternakiem i ziemniakami

Udka myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Olej rozgrzewamy na dużej patelni dodajemy posiekany czosnek. Smażymy udka na oleju z czosnkiem na złoto. Dodajemy obrana i pokrojoną w piórka cebulę. Ziemniaki, marchewkę i pasternak obieramy i kroimy w dużą kostkę , marchewkę można w plasterki. Dodajemy do udek na patelnie. Podsmażamy. dodajemy pokruszone kostki wołowe-lekko mieszamy . Podlewamy ok 1 szklanka wody i dusimy. Gdy warzywa są miękkie doprawiamy sola ,pieprzem , papryką słodką i majerankiem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 05.02.2013 19:58
mniamuśne :)
Marcinkemp 05.02.2013 16:02
Wydaje się łatwe i smaczne
iwa643 05.02.2013 15:43
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak