Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w ziołach i czosnku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2
czosnek 4
majeranek
tymianek
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w ziołach i czosnku

Udka myjemy, osuszamy, polewamy oliwą, smarujemy czosnkiem, tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinkę.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem, wkładamy nasze udka do rękawa i pieczemy ok 35 minut, 5 minut przed wyjęciem rozcinamy rękaw, żeby skórka się przyrumieniła. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 17.07.2013 13:10
mniam mniam
edzik 30.06.2013 22:56
pyszniutkie :)
lawenda 25.06.2013 20:00
pyszności! :)
Zdzisław 24.06.2013 16:23
lubie takie udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak