Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w miodzie i imbirze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
cytryna 1/2 szt
imbir 4-5 cm
miód 2 łyżki
oregano 1 łyżka
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w miodzie i imbirze

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na dwie części (odkroić pałki)
Krok 1 - Udka z kurczaka w miodzie i imbirze foto
2
Imbir obrać i pokroić w cienkie paseczki, dodać miód, oregano i sok z połowy cytryny. Całosć wymieszać.
Krok 2 - Udka z kurczaka w miodzie i imbirze foto
3
Przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka i odstawic na kilka godzin.
Krok 3 - Udka z kurczaka w miodzie i imbirze foto
4
Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie, podlać niewielką ilościa wody i dusic do miekkości.
Krok 4 - Udka z kurczaka w miodzie i imbirze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak