Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka marynowne

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 7 szt
pomarańcza 3 szt
przyprawa kucharek 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
olej 3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka marynowne

Pomarańcze umyć, przekroić i wycisnąć sok. Olej, sok z pomarańczy, sos sojowy, przyprawę, paprykę, wymieszać. Mięso umyć, osuszyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać pieprzem, włożyć do marynaty, zamieszać, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w brytfannie, polać marynatą, wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut w temp 190 stopni. W czasie pieczenia polewać powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.12.2013 22:51
bardzo smaczne miesko
IlonaAlbertos 09.06.2013 14:29
Bardzo lubię takie mięsko z kurczaka, dobrze doprawione.
aginaa 15.05.2013 07:09
wygladaja apetycznie
olkaaa 04.05.2013 21:28
też takie robię
Janina 03.05.2013 10:53
Smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 03.05.2013 10:21
fajny i szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak