Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cytryna 1 szt
rozmaryn świeży
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej

Kroki postępowania

1
kilka gałązek rozmarynu siekamy, mieszamy ze startą skórką z 1/2 cytryny. Mięso solimy i delikatnie pieprzymy, następnie nacieramy rozmarynem i skórką odstawiamy na 2 godziny do lodówki
Krok 1 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto
2
mięso obsmażamy z każdej strony na rumiano, następnie delikatnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 45 minut
Krok 2 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto
3
podajemy z ziemniaczkami
Krok 3 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.06.2013 12:10
też lubię takie,pysznie pachnie rozmarynem:)
kuklik 14.01.2013 17:57
to ci nóżka
berys18 13.01.2013 09:41
aromatyczne udka
Dorota59 12.01.2013 12:50
aromatyczne i pyszne
misia53 11.01.2013 23:15
te niewinne gałązki dodają świetnego smaku
babajaga1969 11.01.2013 20:46
pyszne z rozmarynem
Monika58 11.01.2013 20:43
dobre, choć skórki nigdy nie jadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak