Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w miodowej glazurze

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

udka z kurczaka 4 sztuki

Marynata

miód lipowy 3-4 łyżeczki
olej 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
keczup 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Dodatki

cukinia 1 sztuka
oliwa
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodowej glazurze

Składniki marynaty mieszamy do połączenia. Umyte i osuszone udka smarujemy marynatą i wkładamy do rękawa, który umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia naczynie z kurczakiem wstawiamy do piekarnika, ustawiamy temperaturę 170 st. i zostawiamy na 25 minut. Cukinię kroimy w krążki, posypujemy z jednej strony ziołami i odrobiną soli. Wstawiamy do piekarnika i skrapiamy oliwą. Pieczemy kolejne 25 minut. Gotowe cukinię i kurczaka wykładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 13.07.2015 11:26
smaczny obiad :)
Ewa Wojtaszko 13.07.2015 09:11
pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak