Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ketchupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
śliwki suszone 1 garść
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
ketchup 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ketchupie

Jeśli mamy udka to porcjujemy, pałki kurczaka od razu solimy, pierzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w plastry i nakładamy na udka. Śliwki wkładamy na cebulę. Ketchup mieszamy z czosnkiem i polewamy udka. Zakrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.03.2013 10:32
wyglądają pysznie ,a z czym je podajesz ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak