Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cebuli - smaku gyrosa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 4 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej rzepakowy do pieczenia

marynata

cebula biała 3-4 szt
czosnek 7-8 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cebuli - smaku gyrosa

Udka umyć osuszyć. Cebule i czosnek pokroić w plasterki. Włożyć udka, obłożyć pokrojoną cebulą i czosnkiem i szczelnie przykryć. Odstawić na kilka godzin. PO tym czasie oczyścic z marynaty, posypać solą i przyprawą do gyrosa. ułożyć na blaszce posmarowanej olejem i piec do miękkości w temperaturze 170-180 stopni. Czas pieczenia około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.04.2014 07:41
zapowiada się pysznie
Kejti 26.04.2014 22:26
Zrobiłam się głodna,apetycznie wygląda :-)
Grazyna0211 26.04.2014 22:00
fajne danie
Wafelek2601 26.04.2014 20:42
Aż chce się jeść
Aleksandra/Olcia 26.04.2014 20:00
mniam mniam super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak