Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek z kurczaka, 6
woreczki foliowe 2
przyprawy do skrzydełek kentuc 2 łyżka
czosnku granulowanego 1 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
ostrej papryki 1 łyżka
pieprzu 4 szczypta
olej 8 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone

Udka dokładnie umyć i osuszyć.
Do woreczków ( o poj. 3 l ) włożyć po trzy sztuki.
Do każdego z nich dać po połowie wszystkich przypraw i po 4 łyżki oleju.
Woreczki szczelnie zawiązać i potrząsać nimi do momentu, aż udka dokładnie się pokryją przyprawami.
Tak przygotowane udka włożyć do lodówki najlepiej na noc.
Na drugi dzień wyłożyć udka na blachę do pieczenia mięs i piec je w temperaturze 170 stopni przez 70 - 75 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 06.07.2013 09:35
Pysznie się prezentują.
bietka 07.05.2013 08:14
super przepis :)
Konczi 03.08.2012 13:00
apetycznie przyrządzone !
Kekerboom 03.08.2012 11:46
świetnie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak