Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

udka z kurczaka 3

Marynata

Imbir mielony Prymat 1 łyżka
majonez 2 łyżka
ketchup pikantny 3 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe

Kroki postępowania

1
Udka dokładnie umyć i osuszyć.
Krok 1 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
2
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
3
Przygotowaną marynatą posmarować udka najpierw pod spodem a potem po ułożeniu ich na blaszce z wierzchu.
Krok 3 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
4
Udka zostawić w marynacie na dwie godziny a potem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec udka około godziny. Upieczone udka podawać np. z sałatka i ziemniakami.
Krok 4 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 13.08.2014 21:14
pychotka :)))
ZEWA 10.07.2014 14:37
Z tym jogurtem dobry pomysł, następnym razem wypróbuję :)
idealme 06.07.2014 20:04
pyszne udziska!
sylwia_sl 06.07.2014 19:24
Majonez zamieniam na jogurt :) Na pewno wypróbuję bo bardzo mi się podoba dodatek imbiru do marynaty
jasiek 06.07.2014 18:42
fajny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak