Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TYMIANKOWY KURCZAK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
tymianek posiekany 1 łyzka
tymianek 1 łyzeczka
czosnek 1 ząbek
skórka cytrynowa 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzeczka
sól do smaku 1 łyzeczka
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: TYMIANKOWY KURCZAK

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Sok cytrynowy mieszamy z pieprzem i solą, powoli wlewamy oliwę, aż powstanie emulsja.

Dodajemy zmiażdżony czosnek, tymianek i skórkę cytrynową.

Piersi z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut.

Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

Podajemy gorące np. z ugotowanym ryżem!

Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.01.2015 18:33
same smaczne kaski do zjedzenia
Wiktoria29 25.01.2015 17:27
bardzo fajny sposób na kurczaka
IKrakowianka 25.01.2015 16:32
super danie
Renata9 25.01.2015 16:28
smaczny obiadek
ada.la 25.01.2015 15:47
ciekawy przepis
Katarzyna59 25.01.2015 15:17
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak