Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 250 g
jajka ugotowane na twardo 3-4 szt.
jogurt grecki 2-3 łyżki
filet z dorsza wędzonego 200 g
sól i pieprz do smaku
cebula biała do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem

Kroki postępowania

1
Dorsza wędzonego podzielić na mniejsze kawałki i włożyć do rozdrabniacza.
Krok 1 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto
2
Serek wiejski o stałej konsystencji (nie płynny!) dodać do ryby.
Krok 2 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto
3
Dołożyć posiekaną cebulę i niewielką ilość gęstego greckiego jogurtu.
Krok 3 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto
4
Jajka na twardo obrać, wstępnie rozdrobnić (posiekać, rozgnieść widelcem, utrzeć na tarce), posolić, posypać pieprzem.
Krok 4 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto
5
Wszystkie składniki zmiksować na krem i doprawić do smaku.
Krok 5 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto
6
Przełożyć do zamykanego pojemniczka i wstawić do lodówki.
Znacznie lepiej smakuje po kilku godzinach chłodzenia.
Krok 6 - Twarożek z jajkami i wędzonym dorszem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pink Sheep
Pink Sheep 26.11.2016 12:32
u nas się robi salatkę
Edita 26.11.2016 08:43
fajny pomysł
w mojej kuchni 22.11.2016 17:59
moje smaki do razowca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak