Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w balsamico z pieprzem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
truskawki 50 dag
likier pomarańczowy 40 ml
cukier puder 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ocet balsamiczny 1,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w balsamico z pieprzem.

Wycisnąć sok z pomarańczy, wlać na patelnię podgrzewać, zredukować do połowy, dolać likier pomarańczowy.
Bardzo dobry jest likier Grand Marnier który jest wytwarzany z wyselekcjonowanych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy z dodatkiem ziół.
Truskawki, umyte i osuszone, przekroić na połowę, posypać cukrem pudrem.
Na talerzyk wlać sok zmieszany z likierem. Ułożyć truskawki i polać odrobiną octu balsamicznego, oczywiście aceto balsamico di Modena.
Na koniec oprószyć grubo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 14.12.2013 15:54
Oryginalnie, ekstrawagancko i zachęcająco.
Gabi44 14.12.2013 14:07
Połączenie interesujące,tylko trzeba poczekać na "nasze" truskawki,bo te zimowe nie mają smaku.
pierniczkowo 14.12.2013 10:52
w taki sposób zrobionych truskawek jeszcze nie jadłam :)
Niki22 14.12.2013 10:45
lubie takie! wsezonie czesto je robie :)
Joannasz3190 14.12.2013 10:40
Ciekawy pomysł :)
fotoviderek 14.12.2013 09:41
Świetne połączenie smaków :)
Paolcia 14.12.2013 09:28
bajecznie wygląda :)
IwonaDD 14.12.2013 09:19
super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak