Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny karp na cebulowych talarkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka do smaku
olej do smażenia
cebula 2 średnie
kapusta czerwona 1 liść

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny karp na cebulowych talarkach

Przeprowadzamy obróbkę wstępna karpia. Dokładnie go płuczemy, a następnie kroimy na dzwonka.
Przyprawiamy go solą i pieprzem i odstawiamy na około 2 godziny.
Po upływie tego czasu obtaczamy go w mące.
Smażymy go z obu stron na złoty kolor przez około 10 minut.
W tym samym czasie obieramy cebulę i kroimy ją na talarki.
Dodajemy cebulę do smażonego karpia i całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut, uważając na to aby cebulowe talarki nie rozpadły się.

Cebulę wykładamy na talerz, a na tych talarkach układamy rybę.
Talerz ozdabiamy porem i ugotowaną marchewką oraz pokrojonym liściem czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.04.2014 22:13
bardzo smaczna rybka
Smaczna_B 30.12.2013 17:56
apetyczna rybka
Ania84 27.12.2013 15:53
apetyczna rybka
Katarzyna54 27.12.2013 14:13
taki smażony jest najlepszy
Rycerz
Rycerz 27.12.2013 12:57
Ładnie podany na zdjęciu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak