Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjne polskie łazanki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
mięso 200 g
oliwa 10 g
makaron łazanki 180 g
sól
pieprz
kminek
grzyby suszone 30 g
cebula biała 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne polskie łazanki

Najpierw moczymy grzyby. Makaron gotujemy i zalewamy zimną wodą żeby się nie posklejał. Dusimy drobno pokrojoną kapustę razem z grzybami i kminkiem. Na oddzielnej patelni osmażamy mięso. W zależności od tego kto co lubi. Ja użyłam kilka plastrów rolady boczkowej swojską kiełbaskę i szynkę. Wszystko podsmażyłam razem z białą cebulą. Całość łączymy na jednej patelni i smażymy jeszcze chwilę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 16.04.2013 21:41
dobre bo polskie
joanna__s 16.04.2013 21:10
U mnie takie były wczoraj na obiad. Pycha!!
Zdzisław 16.04.2013 20:57
lubię na kolację
paulina2157 16.04.2013 20:33
łazanki uwielbiam ich każdą postać
Marta11 16.04.2013 18:23
uwielbiam lazanki
gosia561 16.04.2013 17:50
smaczne łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak