Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie w otrębach na słodko

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 3 sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 4 łyżka
sól 1 szczypta
otręby pszenne 5 łyżka
masło do smażenia 2 łyżka
cukier puder 1/2 łyżka
sezam 1 łyżka
powidła śliwkowe 3 łyżka
truskawka 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie w otrębach na słodko

Tosty: W misce roztrzepać jajko z mlekiem i solą. Tosty posypać cukrem pudrem i panierować w jajku, a potem w otrębach. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Gorące tosty ułożyć na talerzu jeden na drugim, przekładając je powidłami i posypując ziarnami sezamu. Na wierzchu poukładać przekrojone na połówki truskawki i posypać cukrem pudrem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 05.12.2013 10:15
takich jeszcze nie jadłem ale apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak