Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla w polskiej wersji

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki do tortilli 1 sztuka
ser żółty
wędlina
szczypiorek
ketchup
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla w polskiej wersji

Kroki postępowania

1
Połowę tortilli smarujemy cienko ketchupem i posypujemy oregano.
Krok 1 - Tortilla w polskiej wersji foto
2
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki (ok 3 łyżek), szczypiorek siekamy. Na placku układamy wędlinę, np. szynkę, salami, ser i posypujemy szczypiorkiem.
Krok 2 - Tortilla w polskiej wersji foto
3
Patelnię (suchą) lekko rozgrzewamy. Tortillę składamy na pół, dociskamy i przekładany na patelnię (mały ogień) podpiekamy po ok. 2-3 minuty z każdej strony od czasu do czasu lekko dociskając placek tak aby roztopimy ser skleił placek.
Krok 3 - Tortilla w polskiej wersji foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.11.2016 13:15
smaczny pomysł :)
AZgotuj 05.11.2016 10:36
pysznie, fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak