Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z wątróbką drobiową
Kroki postępowania
Dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wyciąć 2 krążki. Jednym wylepić dno i boki foremki,18 cm,
wątróbka drobiowa | 30 dag |
cebula | 1 szt |
kapusta czerwona | 30 dag |
sałata lodowa | 0,25 główki |
masło | 1 łyżk |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
kminek | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz |
mąka | 2 szklanki |
margaryna | 12,5 dag |
śmietana 18 proc | 0,5 szklanki |
drożdże | 2 dag |
sól | 0,25 łyżeczka |
jajko | do posmarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: