Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z chleba tostowego
robię trzy pasty;
pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka),przesmażyć na oleju , doprawić do smaku pieprzem i solą.
Po ostudzeniu połączyć z serkiem.
pasta 2 - cebule obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić.
Wymieszać z serkiem ,musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną.
pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek.
Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Składanie tortu;
Do tortownicy układam skrojony chleb dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę,
układam następną warstwę chleba,
nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba,
nakładam ostatnią trzecią pastę.
Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym.
Dekoruje warzywami i wędliną.