Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z bakłażana z podwójnym salami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
salami

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z bakłażana z podwójnym salami

Kroki postępowania

1
Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Pozostawiamy na min. 1 godzinę, aby puścił sok, a tym samym zyskał mniej gorzki smak. Następnie plastry bakłażana moczymy w jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Krok 1 - Torcik z bakłażana z podwójnym salami foto
2
Na plasterku bakłażana układamy plaster żółtego sera i ćwiartkę salami (ja wybrałam drobiowe). Czynność powtarzamy do uzyskania wieżyczki.
Krok 2 - Torcik z bakłażana z podwójnym salami foto
3
Całość zapiekamy kilka minut w piekarniku.
Krok 3 - Torcik z bakłażana z podwójnym salami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.02.2013 22:42
nooo powiem Ci że przepis bardzo przypadł mi do gustu :)
ttrytka 09.02.2013 01:37
ciekawe
magdziorka6 08.02.2013 21:56
świetne
Anna133 08.02.2013 21:41
ciekawe
Monika58 08.02.2013 19:57
fajne
Aleksandra/Olcia 08.02.2013 19:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak