Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tłusta kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 70 dkg
słonina 20 dkg
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tłusta kapusta

Kapustę (ale nie kwaśną) kroimy , wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, gotujemy około godziny. Odcedzamy. Słoninę (można też dodać boczek wędzony) kroimy w kosteczkę i smażymy (wytapiamy). Cebulę kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do słoniny - podsmażamy ale nie palimy! Dodajemy mąkę i też lekko podsmażamy. Wszystko łączymy z kapustą, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 06.09.2013 17:51
może kiedyś zrobię ;)
Aida 06.09.2013 15:41
Habibi muszę zatem spróbować po Twojemu :)
Renata9 06.09.2013 15:38
pyszna kapustka
Habibi 06.09.2013 15:36
U mnie się to nazywa "kapusta zasmażana" - jest bardzo lubiana w mojej rodzinie, od kiedy pamiętam - nie dodajemy mąki i nie gotujemy kapusty - zasmażamy ją na surowo, z siekaną cebulą i dużą ilością pieprzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak