Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Tatarskie" mielone

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tatar 200 gram
mięso wieprzowe 250 gram
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt.
sól do smaku
jajko 1 szt.
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: "Tatarskie" mielone

tatar wołowy
cebula czosnkowa duża


Mięso wieprzowe mielimy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Zielony pieprz płuczemy, osuszamy i tłuczemy w moździerzu.
Do miski wkładamy tatar, zmielone mięso i resztę przygotowanych składników, wbijamy jajo, przyprawiamy solą i pieprzem. Masę wyrabiamy aż składniki dokładnie się połączą.

Zwilżonymi zimną wodą rękoma nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.03.2014 10:39
znakomity Twój obiad :-)
w mojej kuchni 03.03.2014 11:33
dobre smaki w mielonych
wwwiolka 03.03.2014 10:02
Bardzo fajne.
noninka77 03.03.2014 09:45
wyglądają świetnie:)
Milka100 03.03.2014 09:34
apetyczne i smaczne kotleciki
adelajda 03.03.2014 09:32
dobre mielone
Koper 03.03.2014 09:28
Wyglądają bardzo ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak