Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z kaparami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 gram
kapary całe Smak 50 gram
żółtko jajek 3 szt
ogórki kiszone 3 szt
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej 5-6 łyżek
bagietka 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z kaparami

1. Polędwicę wołową dwukrotnie mielimy lub drobno siekamy i przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy 1 żółtko, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, kilka kropli przyprawy do potraw w płynie oraz olej i wszystko dokładnie wyrabiamy rękami. Na koniec dodajemy połowę kaparów i połowę posiekanej cebuli i wszystko mieszamy.
2. Formujemy dwie porcje, po środku każdej z nich robimy wgłębienie i układamy w nim żółtko. Obok układamy dodatki czyli posiekaną cebulę, pozostałe kapary i pokrojone w kostkę ogórki kiszone.
3. Bagietkę kroimy. Każdą kromkę skrapiamy olejem i posypujemy ziołami prowansalskimi i lekko podsmażamy na patelni aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.04.2017 19:53
smaki mojego męża
agaK. 07.04.2017 10:29
Pięknie podane, fajne dodatki, jeśli ktoś lubi tatary będzie zachwycony;)
AZgotuj 07.04.2017 10:09
amatorzy tatara będą zachwyceni:)
marzut 07.04.2017 09:37
Mój ulubiony
2milutka 07.04.2017 08:59
smacznie wygląda
jagoda5913 07.04.2017 00:46
ładnie się prezentuję
norweska20 06.04.2017 22:50
Smakowite zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak