Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar po tatarsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 300 g
cebula czerwona 1 mała
ogórki konserwowe 2-3 szt.
grzybki marynowane do smaku
kapary 1 łyżeczka
przyprawa do zup do smaku
musztarda kozacka do smaku
olej 2-3 łyżki
żółtko jajek 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar po tatarsku

Mięso zmielić bardzo miałko, przełożyć do miseczki, dodać żółtka, olej, musztardę i płynną przyprawę do zup - utrzeć na gładką masę.
Posiekać drobniutko czerwoną cebulę, marynowane grzybki, kaparki, ogórki konserwowe i marynowaną paprykę.
Warzywa dodać do mięsa i wymieszać dokładnie.
Doprawić do smaku świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 29.01.2013 15:35
uwielbiam
Habibi 29.01.2013 13:17
Tradycyjnego tatara doprawiam siekanymi ogórkami kiszonymi, a tutaj wykorzystałam składniki sosu tatarskiego - wazrywa marynowane, dlatego tak właśnie nazwałam tego tatara ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak