Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle 500 g
boczek 200 g
serek topiony 200 g
papryka czerwona 200 g
rukola 3 pęczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
kapusta biała 400 młoda
pomidor 1 szt. (kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Kapustę szatkujemy dość drobno w robocie kuchennym, dodajemy do usmażonego boczku i razem dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut (od czasu do czasu mieszając). Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ponownie dusimy 10 minut (również czasem mieszając). Na końcu dodajemy serek i przyprawy i dokładnie mieszamy. Sos delikatnie a dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem. Nakładamy porcje na talerz, na każdą dajemy kawałki pomidora oraz rukolę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.08.2013 16:38
Smaczne , szybkie danie.
caralajna 11.08.2013 15:08
smaczna fuzja polsko włoska ;)
votus 11.08.2013 14:02
palce lizać! :)
idealme 11.08.2013 13:48
wygląda pysznie, chętnie zjadłabym na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak