Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z sosem mięsno-warzywnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 300 g
mięso mielone 200 g
papryka czerwona 1 szt
cukinia żółta 1/2 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sól do smaku
bazylia świeża kilka listków
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z sosem mięsno-warzywnym

Makaron gotujemy al dente w lekko w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy na patelni olej,dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,chwilę przesmażamy. Do cebuli dodajemy mielone,smażymy kilka minut.Paprykę oczyszczamy z nasion,kroimy w paseczki,cukinię kroimy w pół talarki,pomidora sparzamy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę i tak przygotowane warzywa wrzucamy na patelnię. Całość przyprawiamy do smaku przyprawami i dusimy do momentu rozgotowania się pomidorów.
Porcję makaronu układamy na talerzu,polewamy sosem i dekorujemy świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moni_Wwo 05.11.2013 20:27
uwielbiam takie połączenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak