Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie chrupki z parmezanu.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan 10 dag
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie chrupki z parmezanu.

Kroki postępowania

1
Zetrzeć parmezan.
Krok 1 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto
2
Dodać szczypiorek
Krok 2 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto
3
pietruszkę ( najlepiej świeżą)
Krok 3 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto
4
Wymieszać,dodać 0,25 łyżeczki papryki.Można dodać słodką, albo ostrą. Co kto lubi.W miseczce wymieszać wszystkie składniki.
Krok 4 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto
5
Na średnim ogniu rozgrzać patelnię nieprzypalającą i kłaść po 1 kopiastej łyżeczce sera..
Smażyć ,aż się roztopi i będzie „bąbelkowa”. Zdjąć z ognia.
Krok 5 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto
6
Kiedy bąbelki opadną i ser trochę stężeje przenieść chrupki na papier.
I chrupiemy ze smakiem.
Krok 6 - Szybkie chrupki z parmezanu. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 11.08.2014 18:05
Bardzo zachęcające.
Ela_K 11.08.2014 17:08
Wygląda znakomicie:)
mirosława4 11.08.2014 16:28
świetna przekąska
Joannasz3190 11.08.2014 14:43
Rewelacyjny pomysł :)
Sroczka 11.08.2014 12:18
Ależ one musiały być pyszne.
norweska20 11.08.2014 12:08
smakowita przekąska...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak