Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki gulasz do ziemniaków

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 400 g
olej 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz
krem do gulaszu 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
musztarda 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki gulasz do ziemniaków

Mięso kroimy w kostkę i przekładamy do rondelka z rozgrzanym olejem. Podsmażamy z każdej ze stron a następnie dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Do rondelka dodajemy krem gulaszowy i musztardę i mieszamy. Następnie dodajemy jogurt i gdy mięsko jest zupełnie miękkie podajemy z ziemniaczkami. Posypujemy z wierzchu koperekim

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 04.09.2013 10:39
lubie taki!
Magula 03.09.2013 19:14
To taki węgierski krem do gulaszu, ale jest już dostępny w Polskich sklepach.
gosia56 03.09.2013 08:32
napewno pycha
Konczi 02.09.2013 20:59
uwielbiam taki gulasz, krem jak rozumiem węgierski :D
owca441 02.09.2013 20:59
fajne danie
Ania321 02.09.2013 20:52
smaczny obiadek :)
Bożena6 02.09.2013 20:51
A jaki to krem do gulaszu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak